Jordskokker

Fra august til april kan vi hive de knoldede skokke op af jorden. Jordskokken bruger vi på mange måder på RADIO. For eksempel i rå, tynde skiver for at give en sprød tekstur. Utilberedt har jordskokken en sød, nøddeagtig smag. Vi serverer også jordskokken bagt, kogt eller pureret, hvor den varme tilberedning giver den en mild smag og cremet konsistens.
Når jordskokkerne er i sæson, sørger vi også for at sylte dem, så vi om vinteren også kan bruge de lækre skokke.

 

Snyder dine smagsløg

Jordskokken indeholder en masse vigtige salte og det ufordøjelige sukkerstof inulin, som snyder dine smagsløg, så alt hvad du spiser efter jordskokkene smager sødligt.
Jordskokker smager nærmest lige som artiskokker, og det er derfra det danske navn kommer. Men faktisk er dens nærmeste familie solsikken. Jordskokken kom først rigtig til Danmark i 1980’erne.