Producenter & Leverandører

Vi arbejder tætter sammen med en lille snes lokale leverandører, der holder os skarpe og tæt på sæsonerne.

Grøntsager

Vi får primært vores grøntsager fra Kiselgården, der dyrker økologisk og biodynamisk. Det er et bæredygtigt landbrug fyldt med alle former for grøntsager, rodfrugter og kartofler, som på grund af den næringsrige, midtsjællandske lerjord får masser af vitaminer og mineraler. De kører direkte fra gården til RADIO med de grøntsager, som vi bestilte dagen før. På den måde undgår vi unødvendig transport og spildtid. Det er friske og velsmagende grøntsager.

Frugt

Vores frugt kommer hovedsageligt fra Danmark, hvor vi har gode leverandører, der kommer med alt fra syrlige æbler til søde jordbær. Vi sørger for løbende at henkoge og sylte de friske frugter, så vi om vinteren kan tilføje lidt af sommerens saft og kraft.
En af vores gode samarbejdspartnere er Lilleø frugt, som på den lille æbleø nord for Lolland, hvor der gror mere end 40 forskellige blomme-, pære-, æble- og kvædesorter. Frugtavlerne leverer træmoden frugt til os flere gange om ugen direkte til døren.

Æg og mejeri

Vi bruger kun økologiske æg og mejeriprodukter. Det gør vi, fordi vi synes, det smager bedst, og fordi vi ønsker at gøre vores til, at dyrevelfærden er i orden.

Fisk

Alle de fisk, vi bruger i vores retter, er fanget i nordiske farvande, og vi bruger kun bæredygtige fisk på RADIO. Vi følger Verdensnaturfonden WWF’s farvemærkning af fiskene, der ud fra farverne grøn, gul og rød, bæredygtighedsvurderer fiskene. Guiden tager højde for, hvordan de enkelte arter og bestande har det, samt hvor og hvordan de er fanget. Listen er dynamisk og følger fiskenes aktuelle tilstande.

Kød

Vores kød udvælges på grund af smag og kvalitet. Vi foretrækker også her det danske, men vi udelukker ikke god kvalitet fra eksempelvis irske lam eller spansk sortfodsgrise. Det er bare vigtigt for os, at dyrevelfærden er i orden.

Vin

Vi foretrækker vinbønder, der har en bæredygtig og økologisk produktion. Helst de små huse, hvor bonden har en hånd med i hele processen - helt fra arbejdet i markedet til den endelige vin. Det er vores erfaring, at de ofte har et større engagement og passion, som i sidste ende kommer til udtryk i form af en bedre smag i vinene.
Vores vinliste er primært bygget op om de klassiske, europæiske vinområder såsom Champagne, Loire, Bourgogne og Piemonte, men vi har også oversøiske vine fra vinbønder, der laver særligt god vin, som passer til vores retter.

Øl

Vores øl kommer fra Bryghus Møn, der laver økologiske øl med naturlige, lokale ingredienser. Malten til deres øl får de f.eks. fra byggen, der står på markerne lige omkring bryggeriet.

Kaffe

Kaffen leverer Estate Coffee Copenhagen, der rister bønner fra regionen Santa Rosa, øst for Guatemala City, manuelt og i små partier. Vores bønner er Direct Trade ® certificerede. Det betyder, at mellemhandlerne er væk, og at kaffebonden altid får minimum 25% over Fair Trades minimumspris.

Er du producent?

Vi er altid på jagt efter nye interessante produkter og leverandører. Du er derfor altid velkomne til at sende en mail, om hvilke produkter du kan tilbyde os på dju@restaurantradio.dk.