Jordskokker med ostesauce

Kære venner,

Her kommer så jordskokkeretten med ostesauce, som mange gæster har bedt om opskriften på:

Først renser du jordskokkerne med en hård børste, der kan komme ind i de små revner, hvor der sidder jord. De skal ikke skrælles, fordi det er skrællen, der gør dem sprøde og seje under tilberedningen.

På RADIO bruger vi jordskokker uden knolde, fordi de er lettere at børste. Hvis man køber jordskokker med knolde, kan de enten skæres af, eller man kan bruge mere tid ved rengøringen. Men skallen er vigtig, så skær ikke for meget af.

Dernæst vender du de rensede jordskokker i en smagsneutral olie og tilsætter godt med flagesalt.

Efterfølgende putter du dem på en bradepande. De skal have plads nok til kun at ligge i ét lag.
Start med at give dem 15 min. i en 225 grader varm ovn.
Rør rundt.
Så 15 min. igen ved 225 grader.
Rør rundt.
Skru ned til 140 grader, hvor de skal have 60-90 min., hvor der igen røres rundt hver kvarter, så de bliver bagt på alle sider.

 

Server dem varme sammen med denne ostesauce:

Ostesaucen laver du ved at tage:
1 del ost og 2 dele vand.
Osten skal være i tern uden skorpe og kan være Vesterhavsost, høost, eller en anden fast, gul ost.
Smelt ost og vand en gryde. Når osten er smeltet, skal væsken sigtes, da der vil være klumper fra osten, som ikke opløses helt.
Ostevandet pisker du så op med smør og smager sovsen til.

 

Voila, så er der bagte jordskokker med ostesauce.

Velbekomme

(På videoen tilføjer Rune rå jordskokker og gran)