RADIO bliver hædret i Michelin-guiden

I går uddelte Guide Michelin stjerner og priser til restauranter i Norden, og det blev en stor aften for flere af vores gode kolleger. Stort tillykke til dem alle. Vi kan samtidig med glæde fortælle, at RADIO beholder sin Michelin Plate og plads i guiden, som især værdsætter vores ’full-flavoured, good value dishes (and) use of organic ingredients’, som Michelin skriver på deres hjemmeside.

Vi er meget stolte af anerkendelsen, og vi lover, at vi vil knokle for at blive endnu bedre. Samtidig vil vi benytte lejligheden til at give en ordentlig introduktion til vores nye køkkenchef Patrick Godborg, som startede på RADIO kort før sommeren. Nogle af jer har måske allerede hilst på Patrick i restauranten, men ellers kan I herunder blive lidt klogere på vores køkkenchef, som medbringer både stor erfaring og ditto ambitioner til vores lille restaurant på Frederiksberg.

Patrick Godborg: Man kan altid blive bedre

”Jeg går på arbejde for at blive bedre end i går,” siger Patrick, som for længst har fundet sin rette hylde i kokkefaget.

I virkeligheden var det dog langt fra den vej, han troede, han skulle gå.

“Det var lidt tilfældigt, at jeg blev kok. Jeg troede, jeg skulle være ejendomsmægler, men fandt så ud af efter to år på handelsskolen, at det ikke var den vej, jeg skulle. En veninde fortalte om kokkeskolen, og jeg tænkte, ’jamen jeg skal jo lave et eller andet, så jeg kan få SU’, og så fandt jeg ud af, at det var meget sjovt, det dér med madlavning. Indtil da var lasagne det vildeste, jeg havde lavet i køkkenet. Så det lå bestemt ikke i kortene, at jeg skulle være kok, men efter et stykke tid følte jeg virkelig, at jeg havde fundet min rette hylde.”

Patrick blev udlært fra Nimb, og siden tog tingene hurtigt fart. Den talentfulde nyudlærte kok startede efterfølgende som køkkenchef hos legendariske Babette i Vordingborg. I løbet af fem år i køkkenet var han med til at skaffe både topanmeldelser og prestigefulde priser til den hedengangne sydsjællandske toprestaurant.

Køkkenchef med konkurrencegen

“Siden 2009, hvor jeg var kokkeelev på Nimb, da de vandt Årets Restaurant, har jeg altid gerne villet vinde den pris, som jo ofte blev vundet af store kokke, som jeg så op til. Dén vandt jeg så endelig i 2017 på Babette,” fortæller Patrick, som altid har været drevet af et stærkt konkurrencegen.

”Jeg har altid været meget optaget af konkurrencer inden for faget. Mine forældre har været travle selvstændige, så vi var tre søskende, der kæmpede om opmærksomheden. Det har nok gjort, at vi altid har bestræbt os på at blive de bedste til de ting, vi gør, for ligesom at blive bemærket. Så da jeg begyndte at lave mad, så var det også med den tilgang til det. Jeg ville være den bedste og opnå anerkendelse. Men det er svært i den her branche, fordi alle er så forskellige. Det, at man vinder Årets Restaurant i Danmark betyder ikke, at man er den bedste restaurant i Danmark – vi var bare gode til det, vi gjorde. Og det kræver noget selvindsigt at indse, at der aldrig er et endegyldigt mål. Man kan altid blive bedre.”

Vil skrue op for ambitionerne

Den indstilling har Patrick i høj grad taget med i sit nye job som køkkenchef på RADIO. En restaurant, han altid har haft et godt øje til.

”Nu har jeg brugt det første stykke tid på at lære RADIO at kende, og nu begynder vi at skrue op for ambitionerne. Vi skal gøre os bemærket, og vi skal være kendt som ét af de rigtig gode steder i byen. RADIO var jo ultramoderne for 10 år siden, og jeg har selv været forbi at spise flere gange. Så da muligheden bød sig, var der ikke meget betænkningstid. RADIO er et mindre sted, hvor vi har et godt kammeratskab, hvilket jeg virkelig godt kan lide. Man føler, at man har ejerskab. Det er meget vigtigt på en restaurant, synes jeg.”

Begejstrede gæster er drivkraften

På trods af mange år i faget får Patrick stadig et kick ud af at skabe glæde og begejstring hos andre. Lyset i gæsternes øjne, når en ret rammer plet, er stadig et vigtigt brændstof til hans motivation.

”Jeg kan godt lide at skabe noget og give folk en god oplevelse. Et eksempel kan være den her virkelig lækre selleri-ret, vi havde på menuen i august. Lige så snart man serverer retten, begynder gæsten at smile, fordi den dufter så godt, og så når de smager den, bliver smilet endnu større. Dét gør bare hele aftenen god for mig. At se, at jeg har lavet noget, der får folk til at smile, det er ret fantastisk.”