NYHED! Nu kan du vælge grøntsagsmenu

Siden vi kokkererede det første måltid på Radio i 2011, har vi haft fokus på grøntsager. Før det blev ”the new normal”, fik vi leveret frugt og grøntsager fra nogle af Sjællands og Lolland Falsters dygtigste landmænd. Igennem årene har vi syltet og fermenteret på nye måder, men frem for alt har vi udviklet tilberedninger for vores salater, rodfrugter og kåltyper, der bringer farve, delikat tekstur og velsmag, som er uden sammenligning med brugen af kød.

Hvis vi lader tankerne bevæge sig ned af "memory lane", kommer vi til at tænke på nogle af de mange dejlige grøntsagsbaserede retter, vi har tryllet frem i årenes løb – såsom fritterede grønne bønner med røget paprikasalt, skorzonnerrødder glaceret i æblevin og hasselnødder, hårdt grillet broccolistok med skummende ostesauce, seje jordskokker med trøffelmayo, fermenteret græskarsaft som basis for en smørmonteret sauce til pandestegt græskar, gulerodssorbet med ingefær-vanilieis og krydderkage, og .... ja, vi kunne blive ved. For grøntsagerne har altid fyldt meget i vores køkken. Alligevel har vi ikke tidligere tænkt på at lave en decideret grøntsagsmenu – men nu gør vi det sgu.

Så når du næste gang lægger vejen forbi Radio, kan du vælge mellem en menu med mange grøntsager – det er den du plejer at spise – og en menu, som udelukkende er plantebaseret, bortset fra at smør, æg og ost vil indgå i enkelte retter. Hvis du er veganer, så har vi også en løsning på det. Grøntsagsmenuen skifter hver måned, præcis som den traditionelle menu også gør det.

 

Vi starter ud i januar sådan her:

Bagt og stegt jordskok med letrøget jordskokcreme syltet ræddike, grønkål og syre

Grillet majsbrød, dashi, bagte løgskaller, sort hvidløgspure, persilleolie og søl

Dehydreret smørglaceret persillerod med pistaciecreme, stegte rosenkålsblade og fermenteret porre med fyrmester sauce

Sauterede trompetsvampe og syltede bøgehatte med rød julesalat og skummende vallesauce

Flækærte ”bøf” med svampesauce, syltede tyttebær, ristede hasselnødder og bagt glaceret selleri

Sej pære og pure med hømælksis og salt flødekaramel

Rødbede syltet med lavendel og lakridsrod, kamille marengs og boghvedeiscreme

 

Vil det ændre verden, at du nu også kan få en grøntsagsmenu på Radio? Formentlig ikke. Men vores opgave er vel heller ikke at udføre mirakler, men at gøre små ting med stort overskud, i håbet om at stjæle endnu en dag fra døden.

 

De bedste hilsener og ønsker om et Godt Nytår – vi ser frem til et nyt år (og et nyt årti) med nye smagsoplevelser!

Mads Magnus, Bendix, Merete, Dorte, Claus og resten af holdet på Radio

TAKE AWAY


Få RADIO med hjem imens Danmark er lukket ned. For at holde gang i køkkenet tilbyder vi i denne periode take away, så vi fortsat kan tilbyde god mad til de lokale. Læs mere om menu og bestilling her.