Verdens grimmeste fisk er også en af de lækreste!

Havkatten er måske verdens grimmeste fisk, men den smager fantastisk – lidt som en blanding af torsk og havtaske og med den fineste kødstruktur. Det er, så vidt jeg kan forstå, ikke rigtigt noget, fiskerne går efter, men der kommer som regel nogen med i garnet, og dem napper vi.

Vi salter og steger et stykke og serverer med små nye løg, nye hvidløgsskud og forårets urter som ramsløg og fuglegræs. Lidt ”dip” skal der også til, og det er en emulsion på smilende æg og brunet smør. FORÅR!

Efter mange vinterhovedretter er det tid til noget mere let og simpelt. Vi griller og glacerer den økologiske svinenakke med æblemost fra Lilleø blandet med hønsefond. Hertil serverer vi helt små nye kålskud fra Kieselgården, som kun lige skal ramme en varm pande, og skvalderkål og timianolie, som giver parfume til en skummende skysauce lavet på stegte kyllingevinger.

Helleflynderen er den største af vores fladfisk og vi serverer den tidligt i menuen. Da fisken foretrækker meget koldt vand, findes langt de største mængder omkring Grønland, Island og Færøerne. Vores helleflynder fanges i Nordsøen. Vi salter den ”ceviche-agtigt” og marinerer den i en fed og syrlig sauce lavet på agurkejuice, stikkelsbær og olivenolie skilt med dildolie. Vi serverer fisken med nye radiser fra Kiselgården, de første danske agurker og glaskål, vinterkarse og en emulsion på østers, som vi blender med neutral olie, citron og salt.