Ørred

En ørred er ikke bare en ørred, for i Danmark har vi tre oprindelige former for ørred. De starter alle fra det samme udgangspunkt inde i de danske åer, men efter nogle år, vandrer nogle væk fra åerne. Dem, der bliver i åerne, kaldes bækørred. Dem, der vandrer til søerne, kaldes søørred. Og til sidst de, der vandrer ud i havene, kaldes havørred. Langt størstedelen vandrer ud til havet, og derfor findes de i hele Danmark langs kysterne.

Tilsæt lige syre

Ørreder er sæsonfisk. Det bedste tidspunkt at fange havørreder er foråret, når de er på vej ud ad fjordene til havet, hvor de har gydet over vinteren. Et andet godt tidspunkt er om efteråret, hvor de er på vej ind for at gyde over 10.000 æg på nogle få dage i ferskvandet.

Havørreden er meget rig på A- og B12-vitamin, jod, selen og kalcium. Det er en fed fisk, og derfor vil vi på RADIO gerne tilsætte noget syre for at skabe balance i retten.