Ramsløg

Ramsløg kender man på lugten – når de virkelig står i flor og med flotte, grønne blade kan skove med mange ramsløg ligefrem lugte af hvidløg på lang afstand.

Når ramsløgenes blade begynder at titte frem i det tidlige marts, jubler vi på RADIO. Det er et af de første tegn på, at sæsonerne er ved at vende, og vi snart kan begynde at bruge helt frisk plukkede grøntsager og urter igen. Men ramsløg bruger vi faktisk hele året på RADIO.

Bladene bruger vi både rå eller laver til pesto eller olier, som vi kan gemme til senere på året. Den grønne olie ser flot ud med sin klare, dybgrønne farve og så smager den skønt af hvidløg.
Stænglerne bruger vi rå som erstatning for purløg; og de hvide blomster bruger vi som spiseligt pynt, eller bagt hvor de får en sødlig smag.

Ramsløg indeholder masser ad C-vitamin – faktisk 20-40 gange så meget som i citroner.