Blommer

Fra juli til oktober kan vi i Danmark høste nogle af verdens bedste blommer på grund af vores skiftende klima. På RADIO får vi alle vores blommer fra vores egen lille ‘baghave’ på Lilleø. De blommer, man kan købe i supermarkedet, kommer ofte fra udlandet og har ikke samme rige smag og aroma som de danske.

Blommen er den næstmest dyrkede frugt i verden efter æblet, og blommen findes utrolig mange sorter. Den er en mindre, rund stenfrugt, der kan være enten blålig, rødlig eller gulgrøn. Blommen er oprindeligt en krydsning mellem slåen og kirsebærblommen og er i familie med fersken, abrikos og kirsebær.

Marcinpansmag

Når du opbevarer friske blommer, så producerer de ethylen, som gør, at tomater modner for hurtigt, at salat bliver slatten, og gulerødder kan få en bitter smag. Så gem ikke blommer i samme skuffe som de andre grøntsager.

Når vi tilbereder blommer på RADIO, tilsætter vi ofte lidt ekstra syre fx en balsamisk eddike, for at trække blommens smag mere frem. Når vi har brugt blommerne, tager vi stenene, flækker dem og lægger dem i en sukkerlage. Det lille, hvide frø, som er inden i stenen har en dejlig marcinpanagtig smag, som træder frem ved lagring.