Æble

Skal du fedte for os på RADIO, kan du jo prøve med et fint, pudset æble, for som for så mange af jer andre, er æblet en af vores yndlingsfrugter. Nu er det måske ikke helt fair at tale om æblet som én kategori, for der er så utrolig mange sorter, som er gode på hver sin måde. Søde, sure, røde, gule, grønne, tidligt modne eller gode i februar – der er mange kriterier, som æblet opfylder. På RADIO for vi alle vores æbler for vores lille baghave på Lilleø. Her dyrker de mange forskellige æblesorter. Det er også fra disse æbler, at vi laver vores base til juicerne, som vi hver måned laver til vores menu.

Den afrundede men syrlige smag er perfekt til at fremhæve andre råvarers smage, og derfor kommer vi æble ikke bare i vores desserter men også vores kolde og varme serveringer.

Æbler udskiller ethylen, og derfor bør man ikke opbevare dem sammen med frugt og grøntsager, der er følsom over for dette – det er fx tomat, gulerod og salat.