Pastinak

”Pastinakken skal ned med nakken!” – kender du den huskeregel? Det var der flere i køkkenet, som ikke gjorde. Men den er faktisk meget god, for pastinakken har en dyb rand i toppen i overgangen mellem rod og stilk, som skal hakkes væk inden brug – ergo ned med nakken. (Det er samtidig på den måde, du kan adskille pastinak fra persillerod, som ikke har randen).

Kom frost, kom smag

Pastinakken er en fast bestanddel af vores køkken på RADIO, da vi bruger roden som smagsgiver til vores supper og fonde; men også fordi den, som de andre gode rodfrugter, kan bruges på utrolig mange måder. Som rå er pastinakken skarp i smagen, men varm får den en sødere og nøddeagtig smag.

De første pastinakker er klar i september, og fordi de kan opbevares koldt og tørt, varer sæsonen helt til april. Pastinakken skal have frost for at udvikle sin gode smag, og derfor gror vi rigtig gode pastinakker i Danmark.