Porre

En af Danmarks vel nok mest almindelige grøntsager, og faktisk kan du hive friske porrer op af jorden helt fra september til april. De porrer, som du kan hive op i starten af sæsonen, er lange og har en helt fin smag, som du sagtens kan snitte fint og bruge den i en salat. Når vinteren banker på døren med kulde og sne, er det de kortere og mere grove porrer, der er i sæson. Fælles for begge er, at de er spækkede med c-vitaminer.

På RADIO er vi glade for, at porrens sæson er så lang, for det en uundgåelig ingrediens i vores suppeviske sammen med selleri, gulerødder og løg. Når vi har porrer på menuen, bruger vi ikke kun den nederste, hvidlige del. Toppen bruger vi til at lave en grøn porre-olie. På den måde får vi maksimalt ud af den grønne plante.

 

Det er let at dyrke porrer. Du skal forspirer i slutningen af marts og plante dem ud, når nattefrosten er ovre, og der er udsigt til regn, så jorden er løs og fugtig. I starten gror planterne ikke så meget, men om efteråret går det stærkt. Hvis du vil bevare dine vinterporrer i jorden, så sørg for at dække dem til, så de kan tåle kulde og sne.