Tosk

Torsken er en hård nyser og vil kun leve i koldt vand. Den flygter de fra vores vande over sommeren. Derfor er der sæson for torsk fanget i dansk farvand. Fra oktober til februar kan man fange fisken både på havet og fra kysten i hele landet. Derfor siger en gammel regel også, at man kun skal spise frisk torsk i måneder, hvor bogstavet ‘r’ indgår.

Det er samtidig i efterår-forår, at torskens kød er bedst, for her er det særligt fast og saftigt. Det er fordi, at den i varmere perioder spiser mere og derfor får løsere kød.

 

Den spiser krabber

Torsken er altædende og lever af både artsfæller, sild, brisling, skaldyr og styre krabber kan endda spise krabber.

Torsken yngler om foråret, hvor hunnen lægger op til 9 millioner æg, der klækker efter 2-4 uger. Hannerne og hunnerne svømmer sammen under gydningen, og derfor bliver mange af æggene befrugtet.

Torsken er en meget mager fisk, der er rig på jod og selen.
På torsken bruger man også lever og rogn, der begge er meget fedtholdige og indeholder store mængder Omega 3 og vitaminer.