Knoldselleri

Langtidsholdbar, massiv og billig grøntsag. På RADIO har knoldsellerien altid været på menuen i efterårs- og vintermånederne fordi de både smager sødt, bittert og af umami. Den har rigtig mange tilberedningsmuligheder – så sent som i sidste måned havde vi en rehydreret selleri på menuen. De store knolde, du finder i supermarkederne, er virkelig gode i varme retter, da den kommer med sødme og umamismag.  En spæd selleri kan bruges frisk og fintrevet i en salat, hvor den giver en skarp og mere bitter smag.

Knoldsellerien kan vi høste hele efteråret og langt hen på vinteren, men når nattefrosten rigtig sætter ind, skal de tages op af jorden. Om de bliver i jorden eller opbevaret, så kan de faktisk holde sig gode helt hen på foråret.

Knoldselleri har en lidt tyk overflade, som skal af inden tilberedning.  Vi bruger en skræller og ikke en kniv til at fjerne den. På den måde får vi mere ud af knolden og undgår unødvendigt madspild.

 

Det er lidt en udfordring selv at dyrke selleri. Du skal sørge for næringsrigt og løst jord, samt et sted med så meget sol som muligt. Du skal forspire dine selleriplanter fra midt marts og udplante i slut maj, når der ikke længere er risiko for nattefrost.