Producenter & Leverandører

Vi arbejder tætter sammen med en lille snes lokale leverandører, der holder os skarpe og tæt på sæsonerne.

Grøntsager

Vi får primært vores grøntsager fra Kiselgården, der dyrker økologisk og biodynamisk. Det er et bæredygtigt landbrug fyldt med alle former for grøntsager, rodfrugter og kartofler, som på grund af den næringsrige, midtsjællandske lerjord får masser af vitaminer og mineraler. De kører direkte fra gården til RADIO med de grøntsager, som vi bestilte dagen før. På den måde undgår vi unødvendig transport og spildtid. Det er friske og velsmagende grøntsager.

Frugt

Vores frugt kommer hovedsageligt fra Danmark, hvor vi har gode leverandører, der kommer med alt fra syrlige æbler til søde jordbær. Vi sørger for løbende at henkoge og sylte de friske frugter, så vi om vinteren kan tilføje lidt af sommerens saft og kraft.
En af vores gode samarbejdspartnere er Lilleø frugt, som på den lille æbleø nord for Lolland, hvor der gror mere end 40 forskellige blomme-, pære-, æble- og kvædesorter. Frugtavlerne leverer træmoden frugt til os flere gange om ugen direkte til døren.

Æg og mejeri

Vi bruger kun økologiske æg og mejeriprodukter. Det gør vi, fordi vi synes, det smager bedst, og fordi vi ønsker at gøre vores til, at dyrevelfærden er i orden.

Fisk

Alle de fisk, vi bruger i vores retter, er fanget i nordiske farvande, og vi bruger kun bæredygtige fisk på RADIO. Vi følger Verdensnaturfonden WWF’s farvemærkning af fiskene, der ud fra farverne grøn, gul og rød, bæredygtighedsvurderer fiskene. Guiden tager højde for, hvordan de enkelte arter og bestande har det, samt hvor og hvordan de er fanget. Listen er dynamisk og følger fiskenes aktuelle tilstande.

Kød

Vores kød udvælges på grund af smag og kvalitet. Vi foretrækker også her det danske, men vi udelukker ikke god kvalitet fra eksempelvis irske lam eller spansk sortfodsgrise. Det er bare vigtigt for os, at dyrevelfærden er i orden.

Vin

Vi foretrækker vinbønder, der har en bæredygtig og økologisk produktion. Helst de små huse, hvor bonden har en hånd med i hele processen - helt fra arbejdet i marken, til den endelige vin. Det er vores erfaring, at de ofte har et større engagement og passion, som i sidste ende kommer til udtryk i form af en bedre smag i vinene. 80% af alle vores vine er certificeret økologisk. Vores vinliste er bygget op om de klassiske europæiske vinområder, såsom Champagne, Rheingau, Pfalz, Loire, Bourgogne og Piemonte.

Øl

Vores øl kommer fra det lokale bryggeri TO Øl, der laver øl med naturlige, lokale ingredienser. Hovedparten af øllene bliver brygget på BRUS, som ligger under 1 km fra os. De bliver lavet i små batch, og vi har derfor ret stor udskiftning i vores øl sortiment. Øllene bliver serveret i dåser, da de har et mindre CO2 aftryk en flasker.

Kaffe & Te

Kaffen leverer Espresso Systems, hvor kvalitet og bæredygtighed er kerneværdierne. Vi har et tæt samarbejde, hvor vi hele tiden prøver at optimere vores kaffeblend. Vi får økologisk te fra tyske Ronnefeldt Tea.

Drinks

Til de fleste af vores drinks, bruger vi produkter fra A Verre, som er en lille lokal producent fra Teglgårdsstræde, der opstod efter Corona nedlukningerne, som havde tvunget den erfarne bartender Christian Tang til at prøve noget nyt, Christian bruger primært økologiske råvare.

Spiritus

Vi får størstedelen af vores spiritus fra Radius Distillery ved Præstø, der får størstedelen af ingredienserne, fra den økologiske gård Oremandsgaard. Alt er håndlavet og med kvalitet og bæredygtighed i fokus.

Er du producent?

Vi er altid på jagt efter nye interessante produkter og leverandører. Du er derfor altid velkomne til at sende en mail, om hvilke produkter du kan tilbyde os på info@restaurantradio.dk.