fbpx

Producenter & Leverandører

Råvaren er afgørende på RADIO. Vi foretrækker danske og økologiske råvarer fra små producenter med fingrene i jorden. Vi arbejder tæt sammen med en lille snes leverandører af lokale råvarer, der holder os skarpe og tæt på sæsonerne.

Grøntsager

Vi får primært vores grøntsager fra Kiselgården, der dyrker økologisk og biodynamisk. Det er et bæredygtigt landbrug, som dyrker alle former for grøntsager, rodfrugter og kartofler i den næringsrige, midtsjællandske lerjord. Grøntsagerne leveres direkte fra gården til RADIO, og på den måde sikrer vi et minimum af transport og spildtid. Det giver os altid helt friske grøntsager at arbejde med.

Frugt

Vores frugt kommer hovedsageligt fra Danmark, hvor vi har gode leverandører på alt fra syrlige æbler til søde jordbær. Vi sørger for løbende at henkoge og sylte de friske frugter, så vi om vinteren kan tilføje lidt af sommerens saft og kraft. En af vores gode samarbejdspartnere er Lilleø Frugt på den lille æbleø nord for Lolland, hvor der dyrkes mere end 40 forskellige blomme-, pære-, æble- og kvædesorter. I sæsonen leverer frugtavlerne træmoden frugt til os flere gange om ugen.

Æg og mejeri

Vi bruger kun økologiske æg og mejeriprodukter. Det gør vi, fordi vi synes, de smager bedst, og fordi vi ønsker at sikre, at dyrevelfærden er i orden.

Fisk

Alle de fisk, vi bruger i vores retter, er fanget i nordiske farvande. Vi bruger kun skånsomt fanget fisk fra bæredygtigt fiskeri. Vi følger Verdensnaturfonden WWF’s farvemærkning af fiskene, der ud fra farverne grøn, gul og rød bæredygtighedsvurderer fiskene. Guiden tager højde for, hvordan de enkelte arter og bestande har det, samt hvor og hvordan de er fanget. Listen er dynamisk og følger bestandenes aktuelle tilstand.

Kød

Vores kød udvælges på grund af smag og kvalitet. Vi foretrækker også her lokale råvarer, men vi udelukker ikke god kvalitet fra eksempelvis irske lam eller spanske sortfodsgrise. Det er bare meget vigtigt for os, at dyrevelfærden er i orden.

Vin

Vi foretrækker vinbønder, der producerer bæredygtigt og økologisk. 80 procent af vores vine er økologisk certificerede, og vi foretrækker små vingårde, hvor vinbonden har haft en hånd med i hele processen. Det er vores erfaring, at dette engagement som regel resulterer i vine med en bedre smag og større personlighed. Vores vinkort er bygget op omkring klassiske europæiske vinområder som Champagne, Bourgogne, Loire, Piemonte, Rheingau og Pfalz, og vi er konstant på udkig efter nye perler til vores prisvindende vinkort, som Star Wine List i 2022 tildelte prisen for Danmarks bedste ’Short List’.

Øl

Vores øl kommer fra det lokale bryggeri To Øl, der fremstiller øl med lokale ingredienser. Hovedparten af øllene bliver brygget og tappet på Tapperiet BRUS på Nørrebro, under én kilometer fra RADIO. Øllene bliver fremstillet i små partier, og vi har derfor altid stor udskiftning og helt friske øl i vores sortiment. Øllene bliver tappet på dåser, der har et mindre CO2-aftryk end flasker.

Kaffe & te

Kaffen på RADIO leveres af Espresso Systems, hvis kerneværdier er kvalitet og bæredygtighed. Vores te er økologisk og fra tyske Ronnefeldt Tea.

Drinks

Til de fleste drinks bruger vi produkter fra den lille producent À Verre på Vesterbro, som blev grundlagt af bartenderen Christian Tang. À Verre fremstiller blandt andet højkvalitets-spiritus, amaro og cordial mixers af topkvalitet og med brug af økologiske råvarer.

Spiritus

Vi får størstedelen af vores spiritus fra Radius Distillery ved Præstø, hvis ingredienser primært stammer fra den nærliggende Oremandsgaard, der drives økologisk. Alt er håndlavet, og kvalitet og bæredygtighed er ubrydelige værdier.

Er du producent?

Vi er altid på jagt efter nye interessante produkter og leverandører af lokale råvarer. Du er derfor altid velkommen til at sende en mail med de produkter, du kan tilbyde os på info@restaurantradio.dk.