fbpx

Juni er jordbær, asparges og nye kartofler

Fra næste uge er sommeren officielt over os, og vi glæder os til de næste måneder, hvor smagen af Danmark virkelig er helt uforlignelig. De sidste uger har vi kastet os sultne over de første danske asparges, som endelig har gjort deres entré – og således også på RADIOs menu. Her serverer vi grillede hvide asparges fra Søren Wiuff, serveret med en skummende ostesauce på Unikas nye ’Efterglød’ og nye danske kartofler. Vi har også de hvide asparges på hovedretten, hvor vi serverer grillet makrel med saftige tændstikker af hvide asparges marineret i en ristet olie på noritang.
De første danske jordbær har også meldt deres ankomst, og vi krydrer dem med en lille smule sichuanpeber og en fuldfed jordbærflødeis, hvor fløden har trukket med geranium, som giver en fantastisk parfume til retten.

Emil er videre i konkurrencen om at blive Årets Souschef 

Den Danske Spiseguide har i år nomineret vores souschef Emil Maimann til titlen som ’Årets Souschef 2023’, og i starten af maj stillede han op til dyst på Bjørnekælderen mod de seks andre nominerede souschefer. Emil formåede at imponere dommerne med sin ret, for han er nu gået videre som én af de tre slutnominerede til titlen, som uddeles ved Spiseguidens galla i oktober. Her hos os er Emil jo ’Årets Souschef’ hvert eneste år, men vi vil mægtig gerne, at det bliver en officiel kendsgerning. Desuden har vi stadig enkelte ledige pladser på vores trofæhylde i køkkenet, så vi håber meget, at vi snart kan pryde den med et velfortjent trofæ til Emil.

Kom forbi og smag på sommeren på RADIO – vi glæder os til at forkæle jer.

Juni menuen

Agurk – havesyre – bøgeblade

Caviar – surdej – peberrod

Ørred – yuzu kosho – dashi

Bagt hvidløg – kartoffel – ramsløg

Efterglød – hvide asparges – nye kartofler

Makrel – rabarber – hvide asparges

Jordbær – geranium – sichuanpeber