fbpx

Vinder af 'Best Short List', spændende vinmiddag og ny menu

Siden han trådte til for et år siden, har vores sommelier og restaurantchef Tim Ottosen arbejdet utrætteligt for at højne vinoplevelsen på RADIO – vinmenuerne er blevet slebet til, og det samme gælder det stramt sammensatte vinkort, som kommer godt rundt i både kernen og krogene af den europæiske vinproduktion.

Og det er ikke bare noget, vi mener: I denne uge blev Tims hårde arbejde belønnet, da han og RADIO modtog prisen for årets ’Short Wine List’ af Star Wine List.

Star Wine List er et svensk foretagende, som hædrer de bedst sammensatte vinkort på restauranter verden over; en slags vinverdenens svar på Michelin-guiden. I panelet sidder nogle af verdens bedste sommelierer, herunder Arvid Rosengren, som i 2016 blev kåret som verdens bedste sommelier. Arvid Rosengren udtalte i forbindelse med kåringen af RADIO: ”RADIO har opnået noget meget svært: en fin balancegang mellem avantgarde og klassisk, med beundringsværdig dybde og modenhed på et vinkort af behagelig størrelse.”

Vi er meget stolte af anerkendelsen og Tim glæder sig til at få lov at vise jer, hvad vores – nu prisvindende – vinkort kan.​

RADIO x Domaine de la Dourbie

Apropos vin, så har vi en spændende vinmiddag på vej den 26. oktober, hvor vi gennem otte vine kommer på besøg hos den økologiske vingård Domaine de la Dourbie i Languedoc. Køkkenchef Patrick Godborg sætter fire efterårsretter til de håndholdte vine, som alle er økologiske og fremstilles så naturligt som muligt med et lavt indhold af tilsat svovl. Selv om vinenes ophav er det varme Sydfrankrig, præsterer vinene derfor en særdeles flot læskende friskhed og intensitet uden for voldsom tyngde.

Hele herligheden med 4 retter og 8 tilhørende vine kan opleves for kun 898,-
På aftenen tilbyder importøren, Vinea, endda særpriser og mulighed for at købe et udvalg af vinene med hjem.

Masser af events i æteren

Den 5. oktober inviterer vi igen de mindste gæster ind til SMAGENS TIME, hvor vi serverer en trerettersmenu med tilhørende drikkevarer – der skal smages, grines og snakkes, og de voksne har adgang forbudt. Overskuddet går til Melting Pot-fondens arbejde, som støtter kulinariske uddannelsesprogrammer til unge i udsatte områder af verden. Vi glæder os helt vildt meget til at få restauranten fyldt med madmodige og nysgerrige unger.

I efterårsferien uge 42 er vi endnu en gang med i Dining Week, hvor vi byder på en menu til en skarp pris.

Billetter til SMAGENS TIME købes direkte hos dem, når disse frigives kl. 11. søndag den 4. september. Vi vil opfordre jer til at stå klar ved tasterne. Sidste år var alt revet væk indenfor en time.

Det samme gælder Dining Week – Her kender vi dog endnu ikke datoen for at billetterne frigives, men følg med på Instagram, Facebook eller hjemmesiden, hvor vi naturligvis råber højt, så vi snart kender startdatoen for billetsalg.

Ny menu - Kom forbi til den sidste sensommerforkælelse

På menuen går sommeren på hæld, og efteråret begynder at titte frem med butternutsquash, aromatiske kvæder, sprøde glaskål og sensommerhindbær. Og vi krydrer også med lidt klassisk luksus i form af caviar og trøffel.

Tjek september-menuen herunder, og kom forbi RADIO til den sidste sensommerforkælelse, inden efteråret banker på. Menuen gælder fra tirsdag den 6. september.

Makrel - Stikkelsbær - Asier
2019 Naturweiss, Kai Schätzel, Rheinhessen, Tyskland
2018 Sylvaner Steinterrassen Sandstein, Stefan Vetter, Franken, Tyskland

Butternutsquash - Kvæde - Tagetes
2019 Pinot Grigio Lune, Serene Vini, Veneto, Italien
2016 Grauburgunder, Schlossberg GG, Dr. Heger, Baden, Tyskland

Glaskål - Persille - Røget muslinger
Tilføj Caviar 75,-

2019 Marius Blanc, Domaine de la Dourbie, Languedoc, Frankrig
2019 Chateauneuf du Pape Blanc, Domaine des Chanssaud, Rhône, Frankrig

Hønsevinger - Havesyre - Majs
Tilføj trøffel 75,-

2015 Saumur-Champigny, Domaine La Source du Ruault, Loire, Frankrig
2014 Santenay Villages, Vieilles Vignes, Girardin, Bourgogne, Frankrig

Cheesecakeis - Black Label caviar
2021 Riesling Spätlese, Krettnach Euchariusberg, Petershof, Saar, Germany
1993 Riesling Auslese, Jesuitengarten, Weingut Wegeler, Rheingau, Tyskland

Myseost - Vaffel - Hindbær
2007 Gewürztraminer, Domaine Bliemerose, Alsace, Frankrig
2017 Gewürztraminer, Moenchberg Grand Cru, Domaine Gresser, Alsace, Frankrig

Blåbær - Hamp - Sorte oliven
Pineau des Charentes 5 år Blanc, Château de Beaulon, Cognac, Frankrig
Pineau des Charentes 10 år Blanc, Château de Beaulon, Cognac, Frankrig

Vi glæder os til at se jer, og ønsker alt godt indtil da,
Kærlig hilsen Patrick, Tim og resten af TEAM RADIO